Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2023 13:26 - Изобличаване на лъжи, 1-ва част
Автор: gizdashki Категория: Други   
Прочетен: 6768 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 12.03.2023 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. Лъжа е, че родилката трябва да лежи по гръб, когато ражда!
С какво започва животът на човека? – С раждането. От раждането започват и лъжите! Всеки филм, който сте гледали показва раждане, при което майката лежи по гръб. Това е заблуда, което целенасочено предизвиква неудобство на родилката, силни болки и опасност за живота ѝ и за живота на новороденото. Защото формата на канала, който излиза от матката е тръба огъната почти под прав ъгъл и ако майката лежи по гръб изходът на тръбата е насочен нагоре (!) противно на всякаква логика и обратен на силата на тежестта. Освен това, при тази поза, тежестта на плода (който с водите около него и плацентата тежи около десет килограма(!)) притискат върху най-долния край на аортата, която там се разклонява в бедрените артерии, и намалява притока на кръв, което рязко нарушава кръвообращението и в матката и в плацентата. А мускулите са особено чувствителни към недостатъка от кислород и не могат да се съкращават. Това е подобно на инфаркт на миокарда. От там се захранват и бъбреците, а те са особено чувствителни към кръвното налягане и ако налягането слезе под определено ниво (80 мм ж.ст.), бъбреците отделят хормон вазопресин, който повишава кръвното налягане в организма, което е често срещано усложнение при родилките. Ако родилката е в седнало (клекнало) положение, това е далеч по-благоприятно, а най-леко е раждането в поза на „четири крака”, защото тогава се използва силата на тежестта и плодът излиза лесно по естествен начин.

2. Лъжа е, или по-скоро, престъпление, че завъртат главата на новороденото. Това поврежда връзката между главата и шийния прешлен „Атлант”, за да се нарушат всички връзки между главата и тялото. Това завъртане се прави от всички!! Защо?!

3. Друга престъпна лъжа е бързото прерязване на пъпната връв. Прерязването на пъпната връв не трябва да се прави ВЕДНАГА. Защото силното притискане при раждането прехвърля около 30 процента от кръвта на новороденото в плацентата, и ако тя бъде отрязана бързо, детето губи 30 процента от кръвта си!! Освен това, чрез кръвта детето диша, защото дробовете все още са запълнени с течност, и докато тази течност бъде изкарана от дробовете ще мине време, през което новороденото не получава кислород! Затова пъпната връв не се прерязва, а се изчаква да се „роди” и плацентата. После плацентата се измива и се чака 5 до 10 дни (!) докато пъпната връв не увяхне сама. Това е най-доброто раждане. В най-лошия случай, пъпната връв трябва да се прищипва и реже след като спре да пулсира,
4.    Ехографът (Ултразвук) е много вреден дори за възрастен човек, а камо ли за зародиша! И затова, ако бременността е без усложнения, не трябва да се подлагаме на това увреждащо изследване.
5.    Вливане на хормони за ускоряване на раждането. За съжаление се прави рутинно и на всяка родилка. И това ако не е заговор! – Хем увреждат, хем по-бързи пари да изкарат.
6.    Епидурална упойка - води до частично обезчувствяване, в следствие на което раждащата жена не усеща добре контракциите и не може да реагира адекватно на тях. Това може да доведе до усложнения в естествения ход на раждането. Освен това чести последици от упойващото вещество влято директно в гръбнака, са световъртеж и силно главоболие и повръщане, а при бебето упойката, която преминава през плацентата може да доведе до нарушени жизнени показатели в първите часове след раждането, а и за цял живот.
7.    Епизиотомия - рязане на влагалищните тъкани – отново се прави на всички родилки! Обяснението е, че по-добре тъканта да бъде срязана, отколкото да се разкъса. Според медицинските доказателства обаче, тъканта на влагалището е достатъчно разтеглива и може спокойно бебето да премине през влагалището без да го разкъсва и без нужда от рязане и шевове!!
8.    Аспирация. Няма медицински доказателства, че аспирацията на бебето след раждане е необходима. Напротив, нужно е да бъдат аспирирани САМО бебетата, отделили мекониум (meconium, тъмно зелени изпражнения, които новороденото отделя през първите 2-3 дни след раждането) вътреутробно. Останалите бебета имат нужда само от топлина и нежно почистване на носа. За новороденото всяка ненужна интервенция е безсмислено причинен стрес, който може да окаже продължителни във времето последици върху крехката и лабилна нервна система на новороденото.
9.    Секцио. В световен мащаб с увеличаване броя на ражданията със секцио е нараснала и смъртността при родилките, както и инфекциите и усложненията след раждане.
10. Всички лекари полагат т.нар. Хипократова клетва. Ето текста началото ѝ:
”(клетвата, с която се кълнат българските лекари)
В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. ...”
На всички вярващи в Бога и Господа Иисуса Христа и Светия Дух е ясно, че нашите лекари са се заклели в сатана. Може би повечето от тях не го осъзнават, но дяволът има вече права над тях. И затова превърнаха медицината в търговия, а в последно време – и в сатанинско жертвоприношение.

(следва продължение)



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Ти
12.03.2023 13:36
колко деца си родил?
цитирай
2. gizdashki - Когато научим нещо полезно
14.03.2023 07:20
dobrodan написа:
колко деца си родил?

Когато научим нещо полезно, си струва да го споделим с другите. Може да спасим живот.
Това няма общо с моите деца или дали съм раждал...
Радвам се, че се интересуваш от моя блог.
Прости ми, ако с нещо съм те обидил или огорчил.
цитирай
3. emelika - Отговарям като майка на три деца
14.03.2023 10:22
Оставане на бебето свързано с пъпната връв се практикува при лотосово раждане. Това няма нищо общо с позата лотос. Зa пpъв път eднa мeдицинcкa cecтpa c aмepикaнcки пpoизxoд пpaви цялocтнo изcлeдвaнe тoчнo въpxy тoзи тип paждaнe. Tя ce кaзвa Kлeъp Лoтoc и в пocлeдcтвиe caмoтo paждaнe нocи имeтo и. Зa Kлeъp oтpязвaнeтo нa бeбeшкaтa пъпнa вpъв e eднa мнoгo жecтoкa пpoцeдypa, кoятo тpaвмиpa пpeкaлeнo мнoгo идвaщoтo нa бял cвят бeбe. Мeдицинcкaтa cecтpa cepиoзнo e изcлeдвaлa нayчнaтa cтpaнa нa въпpoca и caмaтa тя paждa c лoтocoвo paждaнe пpeз 74-тa гoдинa. Haй-вaжнoтo ycлoвиe дa мoжe дa ce извъpши тoзи тип paждaнe e плaцeнтaтa дa нямa никaкви мaлфopмaции и пo вpeмe нa бpeмeннocттa poдилкaтa дa e нямaлa пpoблeми c нeя. Cлeд кaтo paждaнeтo cтaнe фaкт и бeбeтo ce пoяви нa бял cвят, нyжнo e плaцeнтaтa дa ce cъxpaнявa в cpeдa изoлиpaнa oт oкoлнaтa ни. Toвa пpaви мaлкo диcкoмфopтнo движeниeтo нa poдилкaтa пpeз cлeдвaщитe някoлкo дни и възмoжнocттa тя дa oбcлyжвa дoбpe бeбeтo.
Отрязаната пъпна връв при раждането се използва за извличане на стволови клетки, а при такова раждане няма как да се вземат. Тъй че pязaнeтo нa пъпнaтa вpъв e вид бизнec и тo cъвceм нe e нeoбxoдимo. При непрерязването, зa дa изcъxнe плaцeнтaтa пo-бъpзo и дa пaднe пъпнaтa вpъв – тя ce пopъcвa cъc coл . Пъпната връв изсъхва и по естествен начин пада, както пада пъпчето. Това си става естествено в рамките на 2-3 дена. Мнoгo жeни пo cвeтa paждaт пo тoзи нaчин. В cтpaнитe oт Aфpикa, в Kитaй, Aзиaтcкитe дъpжaви, Ceвepнитe cтpaни, Meксикo cити и тeзи в Южнa Aмepикa e нopмaлнo дa ce paждa пo нaчин paзличeн oт лeжaнeтo пo гpъб. Taм poдилкитe paждaт нa cпeциaлни poдилни cтoлoвe ceднaли ecтecтвeнo. Paждaт cъвceм нopмaлнo клeкнaли и oпpeли длaни в зeмятa. Paждaт в пpaвo пoлoжeниe – така се е практикувало и у нас в миналото, векове. Родилката се е придържала от две жени, а трета следи процеса. Така се ражда и с 2-3 часа по-бързо.
Исторически paждaнeтo пo гpъб ce cвъpзва c личнocттa нa Лyи 14-ти, кoйтo e дъpжaл дa нaблюдaвa paждaнeтo нa дeцaтa cи, a кaкъв пo-yдoбeн нaчин oт лeгнaлoтo пoлoжeниe. Впоследствие това удобство избират и лекарите.
За всичко, особено здравето, трябва да сме мaкcимaлнo инфopмиpaни, за да имаме
личен избор. Нeщaтa, кoитo пpeoткpивaмe днec, ca зaбpaвeни пpaктики oт минaлoтo.
цитирай
4. gizdashki - Благодаря ти Елена!
16.03.2023 21:01
emelika написа:
За всичко, особено здравето, трябва да сме мaкcимaлнo инфopмиpaни, за да имаме личен избор. Нeщaтa, кoитo пpeoткpивaмe днec, ca зaбpaвeни пpaктики oт минaлoтo.

Благодаря ти за полезния кометар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gizdashki
Категория: Други
Прочетен: 282410
Постинги: 104
Коментари: 207
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930