Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 21:36 - „Парадоксът” на Вярата
Автор: gizdashki Категория: Други   
Прочетен: 3300 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2014 21:42


  „Парадоксът” на Вярата

Има множество доказателства и факти, които потвърждават Бог като Единен Разум стоящ зад и в Сътворението, НО докато конкретният човек не възприеме Бог със сърцето си и това, че Той съществува и винаги е съществувал и ще съществува, т.е. докато конкретният човек не ПОВЯРВА в Бог, този човек не може да възприеме силата на фактите и доказателствата.

По същият начин с фактите и доказателствата работят и научните изследователи. Те започват да ДОПУСКАТ различни варианти и проверяват как фактите се вписват в допускането: „Да допуснем, че ....., тогава ..... (и се изреждат фактите един след друг, като за всеки от тях се уточнява дали потвърждава допускането).

Всъщност парадокс тук няма, тъй като човешкият мозък е така устроен, че в каквото вярваме, такива „факти” или ФАКТИ „откриваме” или ОТКРИВАМЕ около нас „потвърждаващи” или ПОТВЪРЖДАВАЩИ нашата „вяра” или ВЯРА.

За да отличим ИСТИНАТА от привидното, трябва да ДОПУСНЕМ, че има Бог, който обаче ни е оставил тук на Земята СВОБОДНИЯТ ИЗБОР дали искаме да сме Негови и да живеем в Пътя на Правдата или не. За съжаление, събитията по Земята показват, че мнозина нехаят за Правдата, а някои даже се опитват да заблудят народите.

Допускането, че има Бог води до извода, че има СМИСЪЛ (С+МИСЪЛ, ПРО-МИСЪЛ) в съществуването и живота на човеците на Земята; че има смисъл в наличието на ИЗБОР (да вярваме или не в Бог). Какъв е СМИСЪЛЪТ? Нека разсъждаваме: Човекът е най-висшето същество, следователно, ако има Бог, който го е създал, то Той би искал най-доброто за своето най-добро творение и е напълно естествено да му направи Райска градина, в която да живее и където свободно да общува с други същества, за да се развива ментално, и не го лишава от СВОБОДНИЯ ИЗБОР при навършване на „ментално пълнолетие”. Това последното като извод говори, че Бог като един мъдър родител оставя отрочето си да се развива самостоятелно след определено време, за да не ограничава развитието му и свободата му. Истинската любов, която Той очаква от нас, е възможна само, ако СВОБОДНО изберем да обичаме.

Но човеците са смъртни, а Бог е безсмъртен. Тогава? За какво развитие и за каква свобода говорим? Налага се извода, че след смъртта на тялото животът продължава в друга форма – вечна. И има факти потвърждаващи това.

Сега да поразсъждаваме върху смъртта на тялото, която е най-големия страх на мнозинството от човеците. Защо хората се страхуват от смъртта? Особено в светлината на фактите, доказващи, че след това животът продължава в друга форма?! – Защото на клетъчно-генетично ниво е заложено в човешкото тяло Кой е нашият Създател, защо ни е създал и какъв ИЗБОР трябва да направим тук в тленното си тяло на Земята. (Има доказателства, че в части от генома ни са записани цели изречения от Божествения ни Създател). И в зависимост от индивидуалният ни ИЗБОР ще протече следващата фаза на живот на индивида (душата) – вечността. Страхът идва от факта, че повечето хора не знаят (съзнателно), а само подсъзнателно Божествените закони, по които да живеят и „чувстват”, че вечността след живота в тяло няма да бъде приятно изкарване, защото не спазват Божествените закони... И от друга страна – вярващите в Бог и следващи Божествените закони не се страхуват от физическата смърт, защото знаят, че вечният живот за тяхната душа ще бъде блажен.

Логиката подсказва, че Бог, който е вечен е създал творение вечно, а „животът” в тленното тяло е само едно от проявленията на Божествената воля да имаме пълна свобода на избора си! След което, тези, които обичат Отца си и са избрали Него, отиват при Него и получават Неговата обич, а тези, които искат да са самостоятелни и смятат, че всичко са постигнали сами – остават сами. Вечно.Тагове:   Бог,   Вечност,   вяра,   душа,   живот,   смисъл,   свобода,   избор,


Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. django - За мъдрият и добър създател, който ...
31.12.2014 22:27
За мъдрият и добър създател, който иска най-доброто за човеците сте прав. Но вечността е условна и ще бъде дадена само на достойните. Няма вечен живот на душата в този смисъл който влагате. Иначе ще бъде увековечен греха, а идеята е той да бъде победен завинаги пред всички същества на вселената. Последната част на поста ви не е библейска.
цитирай
2. gizdashki - Последната част на поста ви не е б...
03.01.2015 10:58
django написа:
Последната част на поста ви не е библейска.

Здравейте и мир вам! Не твърдя, че е библейска, но е съвсем логична. А пък и Библията в този орязан и изменен от съборите вид не може да сме сигурни, че е 100-процентова Истина. Например: Всички са чували за пророк Илия и на всички икони се изобразява с пергамент (свитък) в ръка. Знае се, че е бил Божи човек и е получавал множество откровения, които е записал. Къде са?? В съвременната Библия има много малко информация за него и никаква от него. Така че - да, не е библейска никоя част от поста ми. Това (откровение?) получих една сутрин в главата си и го записах.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gizdashki
Категория: Други
Прочетен: 89322
Постинги: 47
Коментари: 28
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031